Hari Anugerah Cemerlang

~Ya ALLAH, berikanlah kesabaran, kesungguhan dan kerajinan kepada guru-guru kami mendidik kami. Jadikanlah kami anak yang soleh, baik pekerti, berhati lembut, baik budi bicara, rajin dan cerdas akal fikiran. Peliharalah kami dalam cahaya keimanan-MU ya ALLAH. Sesungguhnya hanya Engkau pemakbul segala doa. Amiin~
[ihsankuantan@yahoo.com.my] [Sebarang maklum balas sangat dialu-alukan] [Bank Islam 06019010001574] [Tel-095671019] [Faks-095671020]

Friday, 21 September 2012

DIALOG BERSAMA IBU BAPA CALON PMR DAN SMA 2012

Satu dialog telah berlangsung pagi tadi dengan beberapa persetujuan telah dicapai bagi membantu pelajar mencapai keputusan yang lebih cemerlang dari peperiksaan percubaan mereka. Pelajar PMR ada 2 minggu dan pelajar SMA ada 4 minggu sebelum peperiksaan sebenar.

PERSETUJUAN :
  1. Mengadakan peperiksaan percubaan kedua.
  2. Mengambil soalan percubaan dari negeri-negeri lain, MRSM, asrama penuh dan mana-mana soalan yang bagus.
  3. Mengadakan kelas tambahan sehingga hari peperiksaan. Jika ada hari rehat semasa minggu peperiksaan kelas tambahan hendaklah diadakan juga.
  4. Memantau pelajar supaya menghadirkan diri ke kelas tambahan.
  5. Membayar sagu hati kepada guru-guru yang membuat kelas tambahan dengan bayaran tidak lebih dari RM50 sejam. Bayaran ini menggunakan tabung PIBG. Bendahari hendaklah menganggarkan peruntukan yang diperlukan dan menetapkan bayaran sejam saguhati tersebut.
  6. Memberi hadiah kepada pelajar yang menunjukkan peningkatan cemerlang di dalam subjek mereka.No comments: